Stappenplan aansluiten

Wat moet u doen om uw eigen douaneaangiftes te kunnen maken en versturen via Douaneaangiftesyteem.nl (dit kan zelfs binnen enkele dagen)

1. EORI-nummer aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van douaneaangiftesysteem.nl heeft u in ieder geval een EORI- nummer nodig. Dit nummer is eenvoudig aan te vragen bij de Douane middels het volgende formulier:

2. Aanvraag “Registratie elektronisch berichtenverkeer”

Daarnaast moet u de aanvraag “Registratie elektronisch berichtenverkeer” van de Douane hebben doorlopen/afgerond:

Om zelf uitvoer-aangiftes te maken zijn deze twee registraties meestal voldoende. Afhankelijk van het type goederen dat u uitvoert kan het zijn dat er eventueel extra vergunningen * vereist zijn.

AGS invoer

Wanneer u zelf invoer-aangiftes gaat maken via douaneaanfiftesysteem.nl kunt u bij de Douane een maandkrediet aanvragen.

3. Koppeling vergunning (dit wordt voor u geregeld)

Zodra u de registratie elektronisch berichtenverkeer succesvol heeft doorlopen, krijgt u een vergunning elektronisch aangeven. Deze vergunning wordt door de Douane gekoppeld aan douaneaangiftesysteem.nl. Wij regelen de Digipoort /Logius koppeling en activeren uw bedrijfsaccount met de juiste modules op douaneaangiftesysteem.nl dan binnen één dag. Dit gebeurt geheel op afstand.

4. De eerste aangiftes verzenden

Nadat u toegang heeft tot het platform, bieden wij telefonische ondersteuning en zullen wij u helpen bij het maken van de eerste aangiftes. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden. Doaneaangiftesysteem.nl is een cloud-platform en via elke moderne browser toegankelijk. Douaneaangiftesysteem.nl kan daardoor op bijna elk apparaat met internet toegang draaien (Windows/Mac-OS/Tablet). Er zijn geen installaties, updates of downloads vereist om gebruik te maken van ons platform.
Voor hulp op afstand hebben wij geen toegang tot uw computer of netwerk nodig. Dit gebeurt rechtstreeks in de cloudapplicatie. Voor douaneaangiftesysteem.nl is geen investering in hardware of wijzigingen aan uw ICT-infrastructuur vereist. Er hoeven geen poorten e.d. op uw firewall te worden geconfigureerd.

* Klik hier voor een overzicht van douanevergunningen.